кабелни

Вижте как МВР дръпна шалтерите на кабелните телевизии – ВИДЕО и СНИМКИ

МВР разпространи снимки и видеоматериал от специализираните операции, които се проведоха срещу кабелните оператори в няколко области в Южна България.

По-рано от прокуратурата обявиха, че пет кабелни оператора в различни градове на страната са разпространявали нелегално общо 60 телевизионни програми

Сигналите са били подадени от български национални телевизии за незаконно разпространяване на телевизионни програми без разрешението на носителя на авторските права и паралелно осъществявани от кабелните оператори данъчни престъпления.

От МВР съобщават, че е установена значителна разлика между реалните потребители на ТВ съдържание в страната  и официално регистрираните – данните сочат, че около  700 хиляди абонати са в сивия сектор и чрез тях собствениците на кабелни телевизии укриват данъци в значителни размери.

Кабелните оператори: Големите потърпевши от акцията са потребителите

Офисите на кабелните оператори са били претърсвани едновременно от 8 екипа след предварителни разрешения от съответните окръжни съдилища. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че установените към момента щети за бТВ, Нова и НВО са за около 10,5 млн. лева, но ще нараснат. Тя припомни, че въпреки действията през годините, още практикуват кабелни оператори-пирати, които си позволяват да получават немалки суми като такси, но извършват престъпление срещу интелектуалната собственост и укриват данъци. Разпространявани са 60 програми – чужди и български, без разрешение и съгласието на носителите на авторските права.

В останалата част от страната продължават оперативно-издирвателните действия.

- реклама -