Вижте къде живее истинският Дядо Коледа и как да го посетите(СНИМКИ)

За тези който не вярват е време да посетят истинския Дядо Коледа в Лапландия. Все още има билети да прекарате незабравими мигове в страната на стареца , с истински елени, тролове и елфи.

Цената на срещата с белобрадия старец за 6 дни е около 1400 евро.

Милиони туристи от цял свят се стичат в Селото на Дядо Коледа – увеселителен парк във финландска Лапландия, където температурите падат до минус 15 градуса по Целзий.

Стиснали скиорски шапки в ръце, посетителите търпеливо се редят на опашка, за да получат кратка среща с „Joulupukki“ – финската дума за Дядо Коледа, и възможност за снимка, която заплащат в твърда валута.

Селцето на стареца се нарича Рованиеми.

То си има летище за пристигащите гости, а екскурзията включва освен аудиенция при Дядо Коледа, който със сигурност ще познае слушате или не, ще видите пощенската му станция с много пристигнали писма.

Има специална среща с тролове, разходка в развъдника за елени-истински. Напитките на троловете и добрата им компания ще ви струва около 90 евро, толкова е и разходката в развъдника за елени. При най-добрите приятели на Дядо Коледа ще получите и свидетелство, че можете да управлявате шейна с елени.

Ще има възможност да търсите и Снежната кралица. Очаква ви и вечеря в леден ресторант само срещу 150 евро на човек.

В тази зимна страна на чудесата туристите могат да се повозят и в шейна, теглена от елени.

Снежно „сафари“ по маршрут от 400 м струва 14 евро за дете и 18 за възрастен – екзотично преживяване за много чужденци, които откриват красотата на арктическите пейзажи, обагрени в розова светлина.

И ако след тази екскурзия не повярвате в стареца, то със сигурност няма да я забравите никога.

- реклама -