Сотиря

Вижте къде полицията е простреляла арестувания за убийството на детето в село Сотиря – СНИМКИ

Този следобед бе задържан заподозрения за бруталното убийство на 7-годишното момиченце в село Сотиря.

21-годишният Мартин Трифонов, с криминално досие и осъждан, се е укривал в покрайнините на селото. В района от четвъртък следобед, когато се случи бруталното престъпление, полиция, жандармерия, военни, горски служители и хеликоптер започнаха да издирват звършителят.

Мъжът е задържан от полицаи с помощта на местни момчета от селото. Те разказаха, че той опитал да избяга и полицията е открила огън във въздуха.

21-годишният Трифонов е прострелян в крака ето на това място.

Той беше откаран в сливенската болница, където се намира и в момента и е под полицейска охрана. Няма опасност за живота му. Мъжът не е дал обяснение какво го е накарало да извърши тежкото престъпление.

Сотиря

Наказанието, което го грози е 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че по време на задържането, мъжът е оказал е съпротива.

„Последва около 2 часа преследване. Бяхме на крачка след него. В момента лицето е задържано и се работи с него. Колегите са стреляли. Има наранявания по краката. Не изпълняваше никакви разпореждания. Наложило се е колегите да използват оръжие.“

„Потвърждаваме, че мъжът е извършител на тежкото престъпление. Предстои да го докажем и с експертизи“, заяви още Иванов.

Запитан дали издирваният убиец е влязъл в къща, за да се укрива, Иванов заяви, че нямат такава информация. По думите му няма данни заловеният да е имал съучастници. „Получихме информация, че негови близки са знаели за извършеното престъпление, но до този момент те ни го спестяваха. Когато потвърдим информацията – ще ви го кажем”, заяви главният секретар на МВР.

В понеделник ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Трифонов.

- реклама -