Вижте историята на най-дълго живеещите сиамски близнаци в света

Сиамски близнаци живеят буквално неразделни вече 67 години напук на лекарските прогнози и статистиката, която дава минимален шанс за оцеляване при подобна малформация.

Американците Рони и Дони Галиън надминаха досегашния рекорд по дълголетие на двама души с общо тяло – на италианците Джакомо и Джовани Батиста Тоци, родени през далечната 1877 г. и починали през 1940 г. Братята от щата Охайо имат 4 ръце, 4 крака и отделни сърца и стомаси, но споделят долната част на храносмилателния тракт, както и слабините.

Дони и Рони  живеят заедно с по-малкия си брат Джим и съпругата му Мери. Пътували са с баща си по панаири до 70-те години на миналия век, когато показването на чудати човешки създания спира да е модерно.

Близнаците трудно ходят и се придвижват най-вече със специална количка.

Рони и Дони са свикнали да бъдат в светлината на прожекторите, тъй като години наред са работили в различни циркове, карнавални и шоу програми, с които са обиколили Америка.

„Те са напълно здрави, колкото и необичайно да звучи“, обяснява пред „Дейли мейл“ брат им. вписани с в Гинес , че са номер едно сред сиамските близнаци по света.

 

- реклама -