Снимка: Flashnews

Вижте в кой български град се намира този обновен квартал – СНИМКИ

Район „Ладовица“ на пернишкия квартал „Изток“ постепенно променя облика си. Тук новите и санираните блокове вече са повече от тези със стария облик

Но дори и те са подали документи за реновиране и очакват да бъдат включени в програмите.

Блок 58 или така нареченият блок на „Стомана“, е първият в страната саниран блок със смесена отоплителна инсталация по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Снимка: Flashnews

В нея е извършена реконструкция на старата вертикална отоплителна инсталация чрез изграждане на нова комбинирана хоризонтална отоплителна система, автоматично балансирана и енергийно оптимизирана. Тя дава възможност за индивидуално измерване на месечния разход на топлина за всеки апартамент.

Снимка: Flashnews

Безвъзмездната финансова помощ за сградата е 1 211 301 лева с допълнителен финансов принос от строителя в размер на 15 хиляди лева и съфинансиране от собствениците за изграждане на отоплителната система вътре в апартаментите – около 45 хиляди лева.

Снимка: Flashnews

Предстои собствениците на апартаментите да облагородят междублоковото пространство.

Снимка: Flashnews

Квартал „Изток“ е сред най-предпочитаните в Перник заради добрата инфраструктура, бързата комуникация със София и наличието на достатъчно училища и детски градини. В последните години жилищата в него поскъпнаха заради повишения интерес от страна на столичани, които предпочитат да си купят апартамент в по-малък и спокоен град, като запазят работата си в столицата.

- реклама -