Вижте 5 интересни вида сандвич, които можете да опитате и вкъщи

Някои от най-вкусните храни са между две филийки хляб!

Чорипан е вкусен аржентински сандвич с чоризо и наденички. Поднася се върху хрупкава питка, сос чимичури и пържено яйце отгоре.

Банх ми е названието на виетнамска франзела, която се прави от пшеница и ориз, брашно. Освен това е името на популярен сандвич, която се сервира във франзелата. Той съдържа пържено свинско месо и свежи зеленчуци, овкусени с кориандър и халапеньо (вид люта чушка).

Croque Monsieur – caндвич c шyнĸa и нacтъpгaн ĸaшĸaвaл, пpeпeчeн нa фypнa. Модернизираната мy вepcия имa coc бeшaмeл в и въpxy caндвичa, ĸoeтo гo пpaви дopи пo-вĸyceн. Πpoизxoдът нa имeтo e нeизвecтeн, нo ce пoявявa зa пъpви път в пapижĸo ĸaфeнe пpeз 1910 г. Cъщecтвyвa и дpyгa вepcия нa caндвичa, нapeчeнa Croque Madame, ĸoятo e c пъpжeнo яйцe.

Вада пав е индийско ястие от вида „стрийт фууд“, което може да се опише като пикантен вегетариански бургер. Представлява две картофени кюфтенца, притиснати в питка. Обикновено се предлага с индийска лютеница (сос чътни). В някои варианти питката е заменена от самоса.

Сандвичът Кубано е една истинска легенда. Рецептата му е пренесена от Куба в Маями, Флорида. Хлебчето за сандвича се приготвя с мас, намазано е обилно с масло и е покрито с карамелизирана шунка. Другите съставки са: мариновано свинско, швейцарско сирене, горчица и кисели краставички. Сандвичът се запича в тостер, тип преса, с който се притиска.

- реклама -