Атанас Добрев, Vivacom, финансови резултати, отчет

Vivacom отчете една успешна 2017 година – приходите на компанията са 890 млн.лева

За втора поредна година Vivacom представи пред широката общественост финансовите си резултати за изминалата година.

Изпълнителният директор на телекома Атанас Добрев отчете една успешна 2017г. като това се отнася не само до финансовия резултат на компанията, но и за социалните проекти, с които тя е ангажирана.

Vivacom запазва лидерската си позиция на пазара, отчитайки най-високи общи приходи – 890 млн. лева, което ръст с 1,6% спрямо 2016 г. Пазарният дял на телекома е 29% в мобилните услуги, като общият брой на клиентите надхвърля 3 милиона души. Атанас Добрев определи като интересен факта, че 89% от абонатите са предпочели да сключат договор, за сметка на предплатените услуги. 4G мрежата обхваща 2200 населени места, а оптичната мрежа покрива близо 1,130 домакинства и предоставя скорост до 900 Mbps. Увеличават  се и абонатите на итерактивната телевизия (IPTV).

Инвестициите, направени от Vivacom са в размер на 181 млн. лева насочени главно в развитие на мрежовата инфраструктура.

Наред с това, телекомът развива и социални проекти. Направени са инвестиции в образование и четене, спорт, околна среда и малки населени места и общности.

Атанас Добрев внесе и разяснение по отношение на делото за собствеността на компанията в Лондон. Той съобщи, че решението на съда е недвусмислено – сделката е окончателна и руският бизнесмен Дмитрий Косарев не може да има претенции върху собствеността. Той може да води дела срещу провеждането на търга, организиран от VTB Capital, който беше спечелен от консорциума на Спас Русев.

Изпълнителният директор отказа да се ангажира с прогноза какво ще се случи на телеком пазара при евентуалното изтегляне на Теленор и придобиването на българската част от бизнеса му от страна на чешкия милионер Петер Келнер. Според него всяко нещо може да повлияе на пазара и за добро и за лошо.

Пълният Интегриран доклад на Vivacom можете да видите тук

- реклама -