ток

За вицепремиера Валери Симеонов сделката за продажбата на ЧЕЗ е изненадваща

Вицепремиерът Валери Симеонов определи сделката за продажбата на ЧЕЗ като изненадваща

Вчера от „ЧЕЗ Груп“ обявиха, че надзорният съвет е одобрил продажбата на българските активи на компанията на групата „Инерком България“.

„Нямам представа каква е тази фирма, не съм я чувал“, коментира по адрес на купувача Симеонов пред журналисти в парламента.

Това е пазар, колкото и крупна да е сделката, тя е между два търговски субекта, няма никакво основание държавата да се меси, каза вицепремиерът. По думите му, ако фирмата има някакви дългове и закононарушения, ДАНС може да се намеси.

Симеонов посочи, че регулаторите са на ход, дотолкова доколкото трябва да издадат одобрение, но ако нямат основание, не могат да не одобрят сделката.

Не може да се очаква държавата да се меси в такива частни сделки, по-скоро интересен е въпросът защо държавата няма никакви дялове в тези дружества и не може да влияе върху едни такива сделки, коментира Валери Симеонов.

В отговор на въпрос Валери Симеонов отрече да има напрежение с единия от партньорите си в коалицията „Обединени патриоти“ – Волен Сидеров, който е и председател на парламентарната група.

- реклама -