Витоша ски, лифт,

„Витоша ски“: Предприели сме всичко необходимо за реконструкцията на лифтовете

„От деня на придобиване на съоръженията, „Витоша ски“ АД има ясна и категорична позиция за тяхната реконструкция и модернизация. Винаги сме имали визия и желание за развиването им“.

Това се казва в позиция на „Витоша ски“ АД, изпратена до медиите.

Неведнъж сме заявявали, че сме готови незабавно да започнем реконструкцията на съществуващите съоръжения, ако законът ни позволи това. Казваме реконструкция, защото нашето желание е да ги подменим с нови, модерни и безопасни съоръжения, а не да реновираме архаичните такива, останали на Витоша от преди около 50 години. Ние няма да се откажем да настояваме за модернизация и няма да се съгласим да правим компромис не само с качеството на услугата, но и със сигурността на хората които ще ги ползват.

На 17.02.2020 год. внесохме на главния архитект на София арх. Здравко Здравков мотивирано предложение за изработването на проект за реконструкцията на Кабинкова въжена линия „Княжево-Копитото“.

Тя бе съгласувана от Дирекцията на ПП „Витоша“ и от органите на администрацията, управляваща горите. Въпреки това и до настоящия момент по тази преписка няма произнасяне. Едва преди няколко дни – 10 месеца след нашето предложение, получихме писмо от главния архитект, с което той ни насочва да започнем процедура пред Изпълнителната агенция по горите.

По същия начин се процедира и със Седалкова въжена линия „Драгалевци- Бай Кръстьо-Голи връх“. През изминалата година това е второто ни предложение по този повод, на което все още начин за развитие не е намерен. Изпратено е писмо до Столична община – район Витоша.

От една година усилията ни са концентрирани в проекта по реконструкция на Драгалевския лифт. Извършили сме всички необходими проучвания и сме в контакт с най-големите световни производители на въжени линии Допелмайер и Лайтнер. Готовите алтернативи за реконструкция на съоръженията, които внесохме, ще качим и на сайта. Молим всички граждани, които имат интерес, да дадат там своето мнение относно желанието си за промяна, а ние ще се съобразим изцяло, заявяват още от „Витоша ски“.

- реклама -