Витоша Бистрица
Снимка: БГНЕС

Витоша Бистрица се разпада и разпуска отбора

Ръководството на Витоша Бистрица е взело решение да разпусне отбора и да преустанови участието на клуба в първенството. Това се случва ден след изиграването на осмия кръг във втория ешелон.

„Да, това е факт и мога да го потвърдя. Беше ни съобщено, но не мога да кажа нищо повече“, коментира треньорът Костадин Ангелов пред „Дневник“. Пред „Дарик радио“ Сергей Ташков, който издържа клуба, също е потвърдил решението.

Витоша е на 13-о място в класирането, като има една победа и три равенства. Преди седмица клубът се раздели с треньора Асен Букарев. Вместо него дойде Ангелов, който и преди водеше тима от Бистрица. Именно под ръководството на Ангелов Витоша влезе в елита през 2017 г. Със смяната на Букарев бяха освободени и четирима футболисти – Емил Гъргоров, Четин Садула, Кристиян Кочилов и Илиян Йорданов.

След оттеглянето на зелените от Бистрица Втора лига остава с 16 отбора. Първенството започна с един тим по-малко – Дунав Русе се отказа заради финансови трудности.

Витоша е считан за приближен отбор до премиера Бойко Борисов. Той играе за ветераните на клуба, а на стадиона има седалка с името му. През юни обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува съобщения между него и Борисов, в които премиерът пита за трансфери на играчи от Левски във Витоша.

- реклама -