Висша лига, Висшата лига, трофей
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Висшата лига отне още две точки на Евертън

Висшата лига наложи ново наказание на Евертън – отнемане на две точки. Причината е същата като за първата санкция – финансови неуредности. В първия случай сините останаха с 10 точки по-малко, клубът обжалва и получи обратно четири точки.

Втората санкция е заради финансови нарушения в периода, който приключва през сезон 2022/23. Независима комисия изслуша доказателства и аргументи на клуба за нарушенията в размер на 16,6 милиона паунда за периода. „Комисията определи наказание от 2 точки, което ще влезе в сила незабавно“, се казва в съобщението. В него се твърди, че Висшата лига е искала санкция от 5 точки.

Позицията на Евертън е, че не трябва да бъде наказван отново заради концепцията „двойно наказание“, войната в Украйна, довела до отпадане на договора с руската компания USM, и заради пълното съдействие на Лигата по случая.  Евертън се готви за обжалване и на новата санкция на комисията.

Заради новото наказание тимът на Шон Дайш беше изпреварен в класирането от Брентфорд. Сините се озоваха на 16-а позиция с 27 точки – с две повече от Лутън Таун, който е първият отбор под чертата на изпадащите от Висшата лига.

- реклама -