Висшата лига, коронавирус
Снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Висшата лига отложи още два мача

Висшата лига на Англия отложи първите два мача от празничната програма. Причината е голям брой футболисти и служители, заразени с коронавирус. Отложените мачове са Ливърпул – Лийдс и Уулвърхемптън – Уотфорд. Те трябваше да се изиграят на 26 декември. Това означава, че заради последната вълна на вируса са отложени вече 12 срещи.

От Лийдс са изтъкнали, че не могат да играят, тъй като имат голям брой футболисти, които са заразени, контузени или болни. Тренировъчната база на клуба е била затворена.

При Уотфорд положението е подобно. Част от играчите, които са под карантина, обаче биха могли да играят на 28 декември. Тогава Уотфорс се изправя срещу Уест Хем.

Мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес обяви, че е изненадан, че мачът на тима му срещу Бърнли все още не е отложен. „След визитата на Челси обявихме нови пет позитивни проби. С контузените играчи, които имаме, отсъстващите стават твърде много. Имам общо 11 здрави играчи на разположение и трябва да измисля къде да ги сложа. Девет от тях са полеви, имам трима вратари и петима юноши“, каза Бенитес.

По-късно днес има среща на мениджърите на клубовете от Висшата лига, за да бъде обсъдена ситуацията.

- реклама -