Висша лига, Висшата лига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Висшата лига обяви два нови случая на коронавирус

Висшата лига на Англия обяви два нови случая на заразени с коронавирус. Това са резултатите от новата серия тестове. Тестовете са били направени във вторник, четвъртък и петък тази седмица.

Общият им брой е 996. За тази серия на всеки клуб са се предлагали увеличен брой тестове. В първата на клуб се падаха по 40 теста, сега са били по 50. Двата носи случая не са свързани помежду си и са в два различни клуба.

След първата серия от 748 теста бяха обявени шест положителни проби в три клуба. Сред позитивните бяха Адриан Мариапа от Уотфорд и асистент мениджърът на Бърнли Йън Уоън.

Висшата лига е спряна от 13 март насам. До края на сезона остават общо 92 мача. Във вторник клубовете подновиха тренировки, като засега това се случва на малки групи.

Англия се цели в подновяване на първенството в средата на юни. Засега единственото голямо първенство, което се поднови, е Бундеслигата. Там вече тече вторият кръг след рестарта. Вчера правителството на Испания даде зелена светлина за подновяване на Ла Лига от 8 юни.

- реклама -