Високи температури между 34 и 39 градуса

Максималните температури ще бъдат предимно между 34° и 39°, по-ниски по морския бряг.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.
През нощта ще е предимно ясно. Ще духа слаб югоизточен вятър. Утре отново ще е слънчево и горещо. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще е почти тихо.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 32°, на 2000 метра – около 24°.

И през следващите дни горещата вълна ще продължи. С малки колебания, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 35° и 40°, на отделни места и малко по-високи, а по-ниски, до 30°-34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност в часовете около и след обяд, почти без валежи. Главно в Северна България и в планините във вторник са възможни изолирани краткотрайни валежи и гръмотевици. В неделя ще е почти тихо. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад и ще е до умерен; към края на деня ще се обръща от северозапад, а във вторник в източната половина от страната ще стане север-североизточен, но навсякъде ще отслабне.

- реклама -