Център за управление

Вишеградската четворка ще създава Център за управление на миграционната криза

Център за управление на миграционната криза ще създадат страните от Вишеградската четворка. Вътрешните министри на държавите от групата обявиха това на среща във Варшава.

С центъра те ще  координират помощта си за бежанците извън Европейския съюз. Структурата е алтернатива на системата от задължителни квоти за разселване на бежанци, предлагана от Брюксел. Полша, Чехия, Унгария и Словакия потвърдиха, че отхвърлят тази система, която оценяват като неефикасна.

Участниците в срещата, сред които представители и на Австрия, Белгия, България, Хърватия и Словения, бяха категорични, че трябва да се подобри охраната на границите на ЕС и да се насърчи връщането на мигрантите в родните места.

Унгария строи втора ограда по границата със Сърбия

Всъщото време Унгария съобщи, че започна да строи по границата със Сърбия втора ограда.Тя ще е снабдена с топлинни сензори и камери за нощно виждане, които ще засичат опити за нелегално проникване на имигранти

Премиерът Виктор Орбан обяви в началото на август, че ще се строи втора ограда, за да бъде подсилена вече изградената, която е дълга 175 км. Новата ще е висока три метра и ще позволи да се намали броят на войниците и полицаите, които охраняват границата.

- реклама -