Виолина Анчева
Снимка: Фейсбук

Виолина Анчева дари роклята си на бедно момиче от Филипините (СНИМКИ)

Българската претендентка на конкурса „Мис Вселена“ Виолина Анчева дари роклята си – подарък от организаторите – на бедно момиче от Филипините. Това съобщи CNN Philippines.

В специален репортаж телевизията разказва как българката е решила да подари бляскавата дреха, дело на американската дизайнерка Шери Хил, на някой, който наистина се нуждае от нея. За целта Виолина пуска съобщение във Фейсбук.

Сред многото писма, които получава, е и това на самотната майка на две деца Исе Галано. Нейната 15-годишна дъщеря Зира-Никол ще бъде абитуриентка само след няколко седмици, но тъй като единствено майката изкарва парите в семейството, средствата за бална рокля не достигат.

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
„Вече обмислях да взема заем, за да мога да купя рокля на дъщеря си, защото тя наистина искаше да има незабравим бал. Готова бях да заложа и огърлицата си, за да събера достатъчно пари“, споделя майката пред CNN Philippines.

Галано признава, че е писала на Анчева, но изобщо не е очаквала отговор.

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

В крайна сметка обаче българката избира точно нея и 15-годишната Зира-Никол получава мечтаната рокля за бала.

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Щастливата майка публикува във Фейсбук снимки на момичето и на Виолина Анчева.

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Българската участничка на „Мис Вселена“ беше подложена на критики у нас заради избора на национален костюм за церемонията. Вместо традиционната носия, Виолина Анчева беше облечена в дреха с кожи и чанове.

„Мис Вселена“ тази година стана представителката на Франция.

- реклама -