Виолета Комитова, разрешителни, строеж, чуждестранни инвестиции

Виолета Комитова не спази обещанието си да пусне ремонтирания път Перник – София

Преди точно две седмици след среща с кмета на Перник Станислав Владимиров служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обеща до днешната дата да бъде пуснато движението по ремонтирания участък от пътя Перник – София. Това обаче не се случи и обещанието на беше спазено, сигнализират граждани.

Близо 30 000 автомобила на ден ще продължат да се движат по стеснения разбит участък от пътя и в условията на влошаване на времето. Задръстванията в отсечката Драгичево-София всеки ден са километрични.

Хоризонтална маркировка вече е поставена, но все още няма мантинели и пътни знаци, които според МРРБ са пречка за пускането на пътя. Те обаче няма как да бъдат поставени, тъй като „Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) търси законови възможности в най-кратък срок да възложи дейностите за поставяне на мантинелите, тъй като са над разрешените по договора за доставка и монтаж на ограничителни системи по републиканските пътища в Югозападен район, включващ областите Благоевград, Перник, Кюстендил и София“, съобщава Mediapool.

От сайта на МРРБ става ясно, че мантинелите ще бъдат поставени срещу сумата от 990 000 лева с ДДС. Два месеца по-рано прогнозната стойност беше 600 000 лв. От МРРБ и АПИ така и необясниха каква е причината за оскъпяването.

„Така нерешаването на проблема с пътя през Владая вече струва допълнително на данъкоплатците около 400 000 лв., които на всичкото отгоре продължават да бъдат принуждавани да стоят с часове в задръствания“, пише Medapool.

Сред обещанията на министър Комитова беше и това, че след отварянето на ремонтираната отсечка, ще започне „изкърпване“ на неремонтираната, за да може и двете платна на една от най-натоварените пътни отсечки в страната да работят едновременно през зимните месеци.

Дали това ще се случи обаче – предстои да видим.

- реклама -