Винс Картър
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Винс Картър се отказа след рекордните 22 сезона в НБА

Винс Картър обяви, че прекратява активната си състезателна кариера. Баскетболистът на Атланта Хоукс го прави след рекордните 22 сезона в НБА.

43-годишният Картър изигра последния си мач на 11 март. Малко по-късно сезонът в НБА бе спрян заради пандемията от коронавирус. Той има златен олимпийски медал и е първият състезател от НБА, играл в четири десетилетия. Винс Картър дебютира през 1998-а с Торонто Раптърс и бе избран за новобранец на сезона. Тогава той си спечели прозвището „Еър Канада“ заради забележителните си забивки. Картър е и осемкратен участник в Мача на звездите.

Винс Картър
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Официално заявявам, че приключих да играя баскетбол“, заяви той за подкаста Winging It. Атланта Хоукс не се класираха сред 22-а тима, които ще участват в рестарта на НБА.

Винс Картър добави, че последният му кош – тройка при загубата със 131-136 от Ню Йорк Никс – му е помогнал да вземе решението. „Мисля, че ако не бях успял, щеше да е различно. Щях да искам да опитам поне да изиграя още една минута. И да направя още един удар. Не бих казал, че още на 11 март знаех, че ще се откажа. Но е доста близо като идея. Но и коронавирусът помогна за решението. Хората губят живота си, светът се променя – това е голямата картина в главата ми. Краят е странен и доста рязък, но е така заради голяма картина“, добави той.

- реклама -