Йонас Вингегор
Снимка: twitter.com/LeTour

Вингегор оцеля, но остана без двама съотборници

Лидерът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор оцеля след тежко падане и продължава да носи жълтата фланелка. Датчанинът падна на главата си, но се изправи и продължи до финала в Каркасон.

Вингегор обаче остана без двама съотборници в Йъмбо-Висма. Примож Роглич се отказа още преди началото на етапа. Миналата седмица словенецът извади рамо при падане и сам си го намести. Явно обаче болката е твърде силна.

65 км преди финала пък Стевен Крусвайк падна и не успя да се качи на велосипеда. Това означава, че Вингегор ще има много сложна задача в Пиринеите следващата седмица. Утре е почивен ден в Тура, след това има още три етапа с изкачвания и един часовник. Вингегор има аванс от 2:22 пред шампиона Тадей Погачар.

Иначе днес в Каркасон спечели Яспер Филипсен. Белгиецът триумфира след отличен финален спринт. Колоездачът от Алпесин-Декьоник изпревари Ваут ван Аерт (Йъмбо-Висма). Трети завърши Мадс Педерсен (Трек-Сегафредо). Победата е първа за Филипсен в Тура. Досега той имаше четири втори, четири трети и едно пето място. Той става и 159-ият белгиец, взел етапна победа в обиколката на Франция.

- реклама -