Йонас Вингегор
Снимка: twitter.com/LeTour

Вингегор отхвърли обвиненията, че кара страхливо

Шампионът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор се защити на пресконференция от обвиненията, че кара страхливо.  В неделя Тадей Погачар и Ремко Евенепул критикуваха остро датчанина. Тримата лидери в генералното класиране бяха на път да се откъснат, но Вингегор отказа да работи с Погачар и Евенепул.

„Понякога трябва да имаш топки, на него сякаш му липсват“, заяви Евенепул снощи. „Не е липса на топки, по-скоро бих казал интелигентно каране“, отговори датчанинът. „Ако бях тръгнал с двамата на 70 км преди финала и после те ме оставят в последната секция, това щеше да означава да загубя състезанието още вчера“, обясни Вингегор. В момента той е трети в генералното класиране – на 1:15 минути зад Погачар.

„Целта ми беше да ги следвам. Имахме за цел да не губим време и успяхме. Може би хората не разбират, но това е техен проблем“, каза още той. Датчанинът обаче призна, че формата му е по-слаба в сравнение с миналата година. Тогава той спечели с аванс от 7:35 минути пред Погачар.

„Досега имаше само един планински етап. Не знам как тялото ми ще реагира в третата седмица, това е напълно неизвестно“, подчерта шампионът.

„Тежкото падане промени начина, по който виждам нещата. Винаги съм имал амбиция, но знам, че животът продължава, независимо дали печеля или губя. Сега усещам по-малко напрежение. Доволен съм, че съм тук и съм жив“, заключи философски Йонас Вингегор.

- реклама -