Йонас Вингегор
Снимка: twitter.com/LeTour

Йонас Вингегор остава в Йъмбо-Висма до 2027 г.

Шампионът в Тур дьо Франс Йонас Вингегор подписа нов договор с Йъмбо-Висма. От нидерландския тим съобщиха, че контрактът е до края на 2027 година.

26-годишният датчанин е част от Йъмбо-Висма от 2019 година. В дебюта си в Тур дьо Франс през 2021 г. той беше подгласник на Тадей Погачар. Година след това обаче Вингегор успя да победи звездата на тима на ОАЕ.

„Правя фантастично пътешествие с отбора, който не спира да ме подкрепя по всякакъв възможен начин, за да се превърна в колоездача, който съм днес. Оценявам тази подкрепа, качеството на целия отбор и че тук се чувствам у дома. Всеки ден съм предизвикван да стана по-добър и усещам, че тук мога да постигна пълния си потенциал. Сигурен съм, че заедно ще покорим и по-високи върхове. Щастлив съм, че ще мога да продължа да се развивам в този отбор“, заяви Йонас Вингегор.

Той добави, че цел номер 1 за него през този сезон е да защити титлата си от Тур дьо Франс. Датчанинът вече спечели две обиколки тази година – Гран Камино и тази на баските провинции. В третата, в която участва – Париж-Ница, той завърши зад Погачар и Давид Годю.

- реклама -