Винъс

Винъс: Винаги съм спазвала антидопинговите правила

Бившата номер 1 в тениса – Винъс Уилямс oт САЩ е категорична, че винаги е спазвала антидопинговите правила. Изказването й дойде ден, след като руска хакерска група проникна в базата данни на Световната антидопинтова агенция WADA и разпространи медицинските досиета на водещи американски спортисти. Сестрите
Уилямс, както и гимнастичката Симон Байлс, която спечели 4 медала на Игрите в Рио де Жанейро, са сред състезателите получавали право за използват забранени препарати по медицински причини.

Разочарована съм, че личните ми медицински данни са попаднали в ръцете на хакери и са публикувани без мое разрешение. Винаги съм спазвала правилата на антидопинговата програма в тениса. Искала съм и съм получавала разрешение да използвам препарати за терапевтични цели по изключение. Това разрешение се дава от анонимна независима комисия от лекари и се одобрява по законите на медицината. Аз съм една от най-големите радетелки на чистотата в професионалния спорт и винаги много дисциплинирано съм спазвала указанията„, коментира Винъс Уилямс.

Байлс от дете била на лекарства

Симон Байлс също призна, че с разрешение е използвала забранени препарати.

„Страдам от синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност и приемам лекарства от дете. Моля ви, разберете, аз вярвам в чистотата на спорта. Винаги съм спазвала антидопинговите правила и ще го правя и занапред, защото това е важно за мен“, написа Байлс в Twitter.

- реклама -