Астън Вила
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Астън Вила намалява заплатите с 25%, Челси – не

Играчите, треньорите и ръководството на първия тим на Астън Вила се съгласиха да намалят финансовите си възнаграждения с 25% за период от четири месеца.

„С удоволствие обявявам взетите мерки за предпазване на нашия прекрасен персонал и техните семейства. Играчите, треньорите и ръководството на първия тим се съгласиха на удържане от заплатите с 25% за следващите четири месеца в опит да подпомогнат финансово клуба в периода на несигурност. По време на двата сезона, откакто Насеф Савирис и Уес Еденс спасиха Астън Вила, те подкрепиха и финансираха повторното изграждане на клуба. И вложиха много лични финансови инвестиции“, заяви изпълнителният директор Крисчън Пърслоу.

„Благодарение и на тях Астън Вила може да потвърди, че целият неиграещ персонал – на пълно и частично работно време – ще бъде запазен и ще получи пълни финансови възнаграждения по време на карантината. Няма да има освобождаване на служители. Ние вярваме, че това е правилно“, завърши той.

Саутхемптън и Уест Хем също намалиха заплатите с подобен процент. По-рано през седмицата Арсенал обяви намаление с 12.5% за играчите и треньорския щаб на клуба.

Челси няма да намалява заплатите

Челси обаче заяви, че няма да намалява заплатите в клуба. За сметка на това играчите са били посъветвани да направят дарения за благотворителни каузи. Наскоро имаше информации, че сините ще намалят заплатите с 10%.

„Представители на Борда на директорите на Челси проведоха дълги разговори с първия тим. Дискутираше се как те могат да допринесат финансово за клуба в тази тежка криза. Търсехме смислено партньорство за гарантирането на това, че персоналът ще запази работните си места. Търсехме и начини за компенсация за феновете и участието в дейности, свързани с благотворителни каузи. Предвид развитието на кризата, ще продължим да разговаряме с първия тим относно финансови приноси за клубните начинания“, се казва в изявление на сайта на сините.

- реклама -