Викторио Александров остава в ареста – ВИДЕО

Софийският апелативен съд не пусна от ареста Викторио Александров, обвинен в убийството на приятелката си и едногодишната им дъщеричка. Апелативните магистрати потвърдиха определението на Градския съд и оставиха с най-тежката мярка за неотклонение обвинения в двойното убийство мъж.

Той бе доведен в залата в Съдебната палата с качулка на главата и белезници на ръцете и на краката.

Прокуратурата повдигна три обвинения на 26-годишния извършител на двойно убийство. Освен за убийството на 23-годишната млада жена, с която е живеел на семейни начала, за убийството на дъщеря си и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече в нощта на трагедията.

Адвокатката на обвиняемия поиска по-лека мярка за Викторио – „домашен арест”. Апелативните магистрати не се съгласи с това и прецениха, че Викторио трябва да е с най-тежката мярка – „задържане под стража”.

В днешното съдебно заседание прокурорът в Софийска апелативна прокуратура представи нови разпити на свидетели, както и заключение от изготвената графологична експертиза на писмо, открито в дрехите на Александров. Установено е, че то е написано от обвиняемия.

Кървава трагедия се разигра в столичния квартал „Надежда” на 29 октомври. Бащата простреля смъртоносно едногодишното си дете като преди това уби с куршум в главата и 23-годишната майка.