арестувана, Ихтиман, купуване на гласове, акции, Видин, Бургас, полиция

Виктор Спига е оказал съпротива при ареста си в Италия

Издирваният за убийството на ИТ специалистката Алена Щерк – Виктор Спига, е задържан в Италия, но не е ясно дали е дал съгласие да бъде съден в България. Италианската полиция разпространи снимка на Спига от ареста.

За bTV от полицията потвърдиха, че той има и италианско гражданство и постоянно местожителство в провинция Терни.

Мъжът е задържан в град Монтепрандоне в ранните часове на 30 май след издадена европейска заповед за арест по престъпление за отвличане и убийство. Спига е оказал съпротива в момента на задържането. От мобилния отряд на полицията са били ангажирани 10 полицейски служители.

 

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено. Предстои заседание на Апелативния съд, който да реши дали и кога мъжът да бъде предаден на българските власти.

ДНК-то в колата на убитата Алена Щерк съвпада с това на задържания Виктор Спига. Това каза в предаването „Тази сутрин“ прокурорът от софийска градска прокуратура Иво Илиев.

Според държавното обвинение мотивите за престъплението тепърва ще се изясняват. Досега няма данни за участие на друг човек в убийството на Алена Щерк. Според психиатъра Веселин Герев  конфликтът между Алена и Виктор не е заради за пари, а от ревност.

- реклама -