Виктор Орбан мигранти споразумение Египет

Виктор Орбан: Няма да позволя Унгария да бъде страна на мигранти, битката е на път да започне

Виктор Орбан: Няма да позволя Унгария да бъде страна на мигранти, битката е на път

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви в петък по време на интервю пред радио „Лайош Кошут“, че никога няма да позволи Унгария да се превърне в страна на мигранти. Той посочи, че е упълномощен от унгарските избиратели да запази унгарските култура и идентичност, пише Magyar Hirlap.

Той подчерта, че Унгария се бори срещу политиката на Брюксел. ЕС иска да засели мигранти пряко волята на националните държави. Той определи това действие като абсурдно и недопустимо. Не може бюрократите в Брюксел да решават „кой да живее в Будапеща“. „Единствено унгарците могат да решат с кого да живеят“, подчерта той.

„Ако една страна смята, че решение на ЕС засяга националната ѝ идентичност, тя трябва да се изправи“, каза той.

Според Виктор Орбан истинската битка започва да тече. Според съдебната присъда на ЕС Унгария не е задължена да направи нищо. А единственото решение е, че квотата за заселване на мигранти се счита за легитимна.

„Досега се борихме по правен път, а сега трябва да се борим политически методи, за да променим това решение на ЕС. Трябва да се каже пред различните организации на ЕС, че решението за квотите е грешно и неприложимо и че трябва да се промени“, обясни унгарският министър-председател.

- реклама -