Кадър: БТВ

Вигенин: Вероятността да се създаде правителство с третия мандат е 50 на 50

Вероятността да се създаде правителство с третия мандат е 50 на 50, прогнозира в Ямбол зам.- председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Според него, президентът е решил да връчи мандата на БСП, тъй като са с най- голям шанс за сформирането на кабинет.

Имаме добра основа впрочем, която ще ни спести известно време, тъй като ние преди първия опит на Продължаваме промяната, ние се договорихме за една доста подробна управленска програма до края на годината, с конкретни срокове, цели, законопроекти, които трябва да се приемат. Тя ще бъде основата за разговорите и сега.

Според Вигенин „Продължаваме промяната“ е в правото си да издигне премиер, БСП от своя страна ще настояват досегашните им министри да запазят постовете си. Ще бъде поставен обаче въпросът за капсулирането на отделните министерства в една от партиите.

С времето се оказа обаче, като че ли тази система за работа не е най- добрата и може би трябва да се върнем към варианта, в който освен министъра от една партия, би следвало на най- високите политически постове, зам.- министри например да има и от другите партии.

Ако бъде сформиран кабинет, той ще продължи да работи до края на годината, след което ще поиска вот на доверие, подчерта Вигенин.

Източник:БНР

- реклама -