Кадър: БТВ

Вигенин: ПП започват да приличат на ИТН от миналото лято

„Колегите от ПП трябва добре да преценяват подхода и действията си, защото вчера и днес започват да приличат на ИТН, които миналото лято се обидиха, че не са им подкрепили правителството, предизвика нови избори и виждаме къде са сега“, заяви социалистът пред БНР. Според него мнозинството от българите не искат предсрочни избори.

„Създадохме правителството, за да разграждаме модела на ГЕРБ и това не може да стане с депутатите на ГЕРБ. Затова няма как да бъдат приети подобни оферти“. Това заяви пред БНР депутатът от „БСП за България“ Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание, по повод изявлението на Бойко Борисов, че щял да осигури трима депутати от ГЕРБ, които да подкрепят кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“.

По думите му, ПП започват да му приличат на „Има такъв народ“ от миналото лято: „Колегите от ПП трябва добре да преценяват подхода и действията си, защото вчера и днес започват да приличат на ИТН, които миналото лято се обидиха, че не са им подкрепили правителството, предизвика нови избори и виждаме къде са сега. … Нека не се създава впечатление, че на тези избори се борим за още четирима депутати, напротив, ако има избори наесен – започваме от нула и ще видим докъде ще стигнем“.

„Изборите могат да ни вкарат в още по-тежка агония. Нашата преценка е, че в този парламент все още е възможно да се формира мнозинство, което да продължи промяната“, категоричен би депутатът от БСП. Той добави, че всяко търсене на съгласие е стъпка в добра посока.

„Ако третият проучвателен мандат дойде при БСП, бихме положили усилие. Трябва да проведем разговори с останалите три партии, с които започнахме – ПП, ДБ и ИТН“, заяви Вигенин.

Той изтъкна, че мнозинството от българите не искат предсрочни избори.

- реклама -