Виетнамка се притеснява, че дъщеря й е била в камиона-ковчег, пратила й смс: „Умирам, защото не мога да дишам.“

Виетнамка се притеснява, че дъщеря й може да е сред 39-те загинали в камиона в Есекс, Великобритания. Получила съобщения на телефона от нея, че умира, защото не може да диша.

Семейството на 26-годишната Фам Ти Тра Май потърсили помощ, след като майката на момичето получила редица ужасяващи смс-и. Предполага се, че младото момиче е сред осемте жени, които бяха открити замръзнали в ремаркето, заедно с още 31 мъже.

В съобщенията, пратени във вторник в 22:28 часа британско време, Фам Ти Тра казва на майка си: „Умирам, защото не мога да дишам. Обичам те много… съжалявам“.

Майката споделя, че дъщеря й пътувала до Китай, за да стигне до Великобритания в търсене на по-добър живот. Докладът за случката се е появил във виетнамска гражданска мрежа „Пространство на човешките права“, но все още не е извършена по-нататъшна проверка относно твърденията в него.

По-рано беше съобщено, че всички загинали в камиона са китайци, но семейството на Фам Ти Тра се опитва да разбере дали и тя не е сред тях, тъй като часът, в който е пратила съобщенията, съвпада много и с този на трагичния случай в Есекс.

Според източник на „Дейли мейл“ има все повече данни, че в превозното средство може да е имало и виетнамски граждани.

Говорителят на виетнамското посолство в Лондон потвърди, че от полицията са се свързали с тях. Разследващите трети ден разпитват младия шофьор, за да решат дали да го обвинят в убийство или да го освободят, което трябва да стане ясно по-късно днес.

- реклама -