Артуро Видал

Видал бе глобен с 800 000 евро от съда в Мюнхен

Артуро Видал бе глобен с 800 000 евро от съда в Мюнхен. Халфът бе намерен за виновен по обвинение за нападение в нощен бар в баварския град. Видал и по-малкият му брат Сандрино са предизвикали бой в Краунс Клуб в Мюнхен през септември 2017-а. Тогава те са нападнали друг гост с бутилка водка. Действията им са били заснети от охранителна камера, което улесни присъдата. По това време Артуто бе част от отбора на Байерн. През лятото обаче баварците го продадоха на Барселона.

Видал е глобен със заплатата си за 80 дена

31-годишният чилийски национал не присъства лично, за да чуе присъдата си. Халфът на Барса все още не се е прибрал Южна Америка, където беше на лагер. Съдът е отредил, че той трябва да плати глоба в размер на заплатата си за 80 дена, която е била изчислена на 10 хиляди евро на ден. 25-годишният Сандрино пък ще трябва да плати заплатата си за 120 дена, която възлиза на общо 18 хиляди евро.

Двамата имат две седмици да решат дали ще обжалват глобите си. Съдът обаче отказа да нареди задържане на братя Видал, защото „това би било непропорционална мярка“.

- реклама -