цвете

Везни – роза, Риби – лотос: Какво е вашето цвете според зодията ви

Овен: Орлови нокти и Магарешки бодил

Овенът не напразно е първи в зодиакалния кръг! Този знак символизира новото начало. Затова астролозите смятат първите пролетни цветя – орловите нокти и магарешкия бодил за техен символ. Те са ярки, интересни и задават тон за новия сезон. Между другото, неотдавна трънът влезе в модата – напоследък той дори е включван в булчински букети.

Телец: Лилия

Това е една от най-чувствителните зодии. Телецът е преливащ от любов, емоции, следователно е свързан с лилията, която излъчва фин аромат. Това цвете символизира удоволствието, а Телецът е знакът, който като никой друг знае как да се радва на живота.

Близнаци: Лавандула

Това жизнено лилаво цвете с неустоим аромат отразява естествения чар на Близнаците. Както е невъзможно да се противопоставим на миризмата на лавандула, така е невъзможно да останем безразлични към очарованието на представителите на тази зодия.

Рак: Бяла роза

Да, точно бяло. Нежността и спокойствието е символ на вътрешната чувствителност на Рака. Бялото отразява творчеството на тази зодия, свързвайки я с празен лист. А, розата е символ на съвършена хармония и грация.

Лъв: Слънчоглед

Ярък, емоционален, слънчев – разбира се, това е Лъвът. Това цвете диша от щастие и светлина, както и тези летни хора. Между другото, букет от слънчогледи ще бъде идеална декорация за къщата на Лъв – така цветът реагира на вътрешната същност на огнения знак на зодиака.

Дева: Хризантема

Девите са перфекционисти с невероятно внимание към детайлите. Следователно те са като хризантеми: перфектни цветя, идеално симетрични, с необичаен и жив аромат. Комбинацията от малки и големи цветове на хризантема в букет е особено подходяща за Дева.

Везни: Роза

Везните имат невероятно чувство за справедливост, умеят да правят разлика между добро и грешно и винаги са балансирани като перфектна розова пъпка. Синьото е от особено значение за Везните. Ето защо, ако бъде култивирана синя роза, тя ще бъде жив символ на родените под знака на Везни.

Скорпион: Наситено червени цветя

Тайнствените скорпиони се свързват с тъмно алени цветя: здравец или кадифен гладиолус, роза или гербер. Тези цветя отразяват не само мистичната страна на природата на Скорпиона, но и склонността им към блясък.

Стрелец: Карамфил

За съжаление все още не сме се отървали от възприемането на тези цветя като символ на скръб. Но, карамфилите са прости и в същото време много женствени цветя, които могат да бъдат декорация на всеки дом. Както самите Стрелци.

Козирог: Теменужки

Многогодишно непретенциозно цвете, упорито и издръжливо, което цъфти отново и отново. Подобно на трудолюбивия Козирог, който става все по-добър с възрастта, той има все повече опит и все още се отнася към комфорта също толкова лесно, понякога дори аскетично.

Водолей: Орхидея

Въздушен знак – въздушно цвете. Орхидеята, подобно на Водолеят, се нуждае от слънчева светлина и въздух. Представителите на този знак се чувстват най-добре в компанията на приятели, заредени с енергия от тях. Орхидеята също предпочита компанията на цветята от своето семейство.

Риби: Лотос

Водният елемент на тази зодия определя цветето, с което е свързан. Лотосите са странни, както и артистичният подход на Рибите към начина на живот. В същото време те са нежни, чувствителни и сякаш имат своя вътрешна светлина – както цветята, така и представителите на тази зодия,

- реклама -