Вежди Рашидов: Отиваме към избори, което не е добре за България

Отиваме към избори, което не е добре за България. Тази мрачна за политиката прогноза направи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов пред bTV.

„Малкият шанс за съставяне на кабинет остава някъде в третия мандат и отива към избори, което не е добре за българската държава“. Това посочи той.

По повод номинацията на „Продължаваме промяната“ за кандидат за премиер – акад. Николай Денков пък призова:

„Да спрат политиците да ползват като тоалетна хартия едни известни доказани хора.

Като плакат го въртят, защото те самите нямат лица. Всички, които искат да се качат на влакчето ползват паравана на Денков“. Вежди Рашидов посочи също, че той самият не иска нито една лоша дума за каже за Денков, който е и депутат от ПП. Причината – че е доказан професионалист и добър човек. „Денков, като личност, безкрайно го уважавам. Той е реализиран, доказан, един човек“, посочи той и допълни: „Зад Габровски стояха партия от можещи хора. Аз до един ги познавам“.

В петък, по време на разговорите между ГЕРБ-СДС и проф. Денков за втория мандат, шефката на депутатите от партията на Бойко Боририсов –

Десислава Атанасова, го нарече „кукла на конци“.

В интервюто си шефът на НС отрече това да е обида. В същото време посочи, в отговор на въпрос, че самият той никога не е бил „кукла на конци“, защото му е тежък характерът.

„С омраза народ не се управлява. С отмъщение народ не се управлява“, каза още Рашидов.

Когато нищото гласува срещу нещото, резултатите са подобни. С тези думи пък коментира  факта, че номинираният от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски не събра нуждата подкрепа.

„Аз искам да гласувам с хартия, обичам шума на хартията. Кой е този, който иска да ми забрани правото на избор?“. Така пък коментира той наложеното от президента Румен Радев частично вето на промените в Изборния кодекс.

Очаквайте подробности!

- реклама -