Йончева семеъство имоти морето проверка прокуратура

Вежди Рашидов към Йончева: „С крадени пари не може да правиш слава”

„Парите в КТБ не са на Цветан Василев, а на нас, вложителите”. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който е и един от потърпевшите от фалита на банката.

„Източването й има много физиономии. И Елена Йончева трябва да знае, че с крадени пари не може да правиш слава”, каза още Рашидов по повод обвиненията срещу народния представител от БСП. Те са за пране на пари в особено големи размери чрез извършени финансови операции с пари, присвоени от КТБ.

Самата Йончева определи разследването срещу нея като политическа репресия. Зад нея застана цялата парламентарна група на социалистите.

„Атакуват Елена Йончева заради възможността да бъде номинирана за евродепутат.“, коментира по БНРсекретарят ПГ на „БСП за България“ Ирена Анастасова.

„Явно прокуратурата калкулира евентуално издигане на кандидатурата на Елена Йончева за евродепутат и затова точно в този момент повдига обвинението срещу нея. Явно депутатите от ГЕРБ, които сезираха прокуратурата също мислят, че ще има такава връзка.“

И Сергей Станишев и Елена Йончева имат място в евролистите, е личното мнение на Анастасова. Тя обясни, че кой ще бъде водач и кой ще бъде в листата на социалистите за вота на евроизборите зависи от номинациите на партийните оганизации в страната.

- реклама -