Вежди Рашидов Рашидов, Борисов, Ердоган, бежанци Вежди Рашидов, писмо, президент, Радев

Вежди Рашидов: Ахмед Доган не е излизал от политиката, за ДПС той е адмирал

Ахмед Доган не е излизал от политиката, за едни той е почетен председател, но за ДПС той е адмирал – Командира. Това обяви пред bTV Вежди Рашидов по повод срещата в централата на ДПС между американския посланик Ерик Рубин, почетния председател на ДПС Доган и лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Според Рашидов е примитивно да се мисли, че голяма държава като САЩ ще търси топла връзка с Турция през ДПС. Относно турския президент Реджеп Ердоган той коментира, че е трудно държава като Турция да се управлява без твърда ръка, а самият Ердоган в крайна е дошъл на власт след избори.

Рашидов определи отношенията между България и Турция като изключително добри в момента.

Относно положението в нашата страна депутатът от ГЕРБ каза: „Вместо да се влошава, става безнадеждно”.

Запитан за оставките на тримата министри, той отговори, че те са достойни и качествени хора, но е право на премиера на реши с кого ще работи. „Нещата не трябва да истеризират, а да се види как да бъдем полезни на хората“.

Според Рашидов е нормално да има противоречия в една коалиция, затова първото правителство на Бойко Борисов е било най-силно. „Обществото клати държавата, сами си клатим лодката и е така, когато държавата минава на магистрално управление. Научихме се за всичко да викаме „Оставка“.

Рашидов нарече предложенията на БСП „неадекватни“. „Те отдавна разрушиха понятието опозиция. Няма опозиция и правителството може да изкара и 20 г.“, заяви той.

- реклама -