Александър Везенков, Олимпиакос
Снимка: euroleaguebasketball.net

Везенков в Топ 10 за спортист №1 на Балканите

Александър Везенков влезе в Топ 10 за спортист №1 на Балканите. Това се разбра, след като БТА публикува предварителни резултати от гласуването.

Иначе балканските национални агенции отдадоха приоритет на баскетбола и плуването през 2022 г. В гласуването участват БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Република Северна Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания)

Майсторите под коша (Александър Везенков, Никола Йокич, Янис Адетокунбо) и плувците (Давид Попович, Лана Пудар), заеха половината от местата в почетната десетка на 49-ото издание на допитването.

С екипа на България Везенков завърши като №1 в класацията по спечелени борби на европейското първенство. На клубно ниво той се утвърди като основен играч на гръцкия гранд Олимпиакос. С него той игра във Финалната четворка на Евролигата и беше избран в идеалния отбор на турнира.

Топ 10 в анкетата допълниха по един представител на футбола (Лука Модрич), леката атлетика (Милтиадис Тентоглу), тениса (Новак Джокович), борбата (Таха Акгюл) и волейбола (Тияна Бошкович).

Общо 38 спортисти получиха гласове в анкетата през тази година. От българите бяха посочени още Кирил Милов, Севда Асенова и Карлос Насар. Победителят и резултатите ще бъдат обявени по-късно през седмицата.

- реклама -