Макс Верстапен
Снимка: twitter.com/F1

Верстапен без наказание за действията си в Бразилия

Макс Верстапен няма да бъде наказван за инцидента с Люис Хамилтън в Гран при на Бразилия. Мерцедес поиска преразглеждане на ситуацията на „Интерлагос“, когато в опит да защити първото място, Верстапен едва не се сблъска с Хамилтън в 48-ата обиколка. Двамата дори напуснаха пистата, но успяха да продължат. По време на състезанието стюардите решиха, че няма нужда от наказание. Малко по-късно британецът изпревари своя съперник, а по-късно и спечели.

Мерцедес даде допълнително доказателство в началото на седмицата. Стюардите обаче отсъдиха, че новата информация не е от голямо значение.

„Напълно очаквано решение. Искахме да започнем дискусия, защото ще бъде тема и в следващите състезания. Успяхме, а и не сме очаквали да стигне по-далеч“, каза директорът на Мерцедес Тото Волф.

„Очевидно това е правилното решение. Иначе щеше да се отвори кутията на Пандора за много други инциденти“, коментираха от Ред Бул.

Иначе Верстапен беше най-бърз в първата тренировка в Катар. Втори и трети завършиха Пиер Гасли (АлфаТаури) и Валтери Ботас (Мерцедес). Хамилтън даде четвърто време с изоставане от 0.786 секунди.

- реклама -