дете, Мездра, разследване,

Две версии за смъртта на 8-годишното дете в Мездра (Обновена)

По две основни версии работи полицията във връзка със смъртта на 8-годишното дете в Мездра.

Едната е, че детето е застреляно с огнестрелно оръжие, а другата  – че е загинало при инцидент с пиротехническо изделие, евентуално пиратка.

В момента се извършва аутопсия, която ще покаже каква е точната причина за смъртта му.

Разследването е взето под специален надзор от Окръжната прокуратура Враца и София.

Работната версия на разследващите е, че е става дума за съхраняване на оръжие не по надлежния ред. Задържан е бащата на другото дете, съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура във Враца.

„Имаме задържан. Това е бащата на другото дете. Пушката е негова. Работим по всички възможни версии“, допълни старши комисар Янко Янколов.

При извършен оглед на имота, обитаван от едното дете, което не е пострадало, са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка – ловни патрони.

Улицата, на която е намерено тялото на детето, все още е блокирана от полиция. Трупът е открит от жена в петък следобед.

Пристигналия на място екип на „Спешна помощ“ е успял единствено да констатира смъртта на момчето.

Детето било намерено на улицата без маратонки и по слипове. Вероятно е имало инцидент вътре в къщата на неговия приятел и след това е било изнесено навън, предполага баба му Олга, която каза през бТВ, че съседка чула изстрел.

По нейните думи другото дете се скрило в къщата, когато видяло близките на загиналия си приятел. „Те са били приятелчета в детската градина, но то все му завиждаше, че имало хубави маратонки и хубава къща, което не е вярно“, казва Олга.

Детето е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов. „Нямаме конфликти с хората. Детето ни беше много добро“, категорична е Олга. Според първоначалното изявление на полицията е имало игра с пиротехнически средства и пиратки, но бабата на детето казва, че това не е вярно. Следствените действия по случая продължават.

Местните хора са потресени от новината. По думите им момченцето е било много общително дете.

 

- реклама -