загинали

Вероятно всички 189 пътници на падналия индонезийски самолет са загинали

По последни данни пътниците на борда на самолета на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“, който се разби край бреговете на остров Ява, са били 189.

Всички те и 7-членния екипаж на борда на разбития индонезийски самолет „вероятно“ са загинали при инцидента, а Агенцията за издирване и спасяване на Индонезия съобщи, че е открила човешки останки.

„Според моите прогнози никой не е оцелял, защото телата на жертвите, които намерихме, са недокоснати и са минали часове, докато бъдат открити. Така че вероятно са загинали всичките 189 души“, заяви пред репортери оперативният директор на агенцията Бамбанг Сурио Аджи.

„Боинг 737” на индонезийската компания „Лайън еър” е изпълнявал полет от Джакарта за остров Суматра. Изчезнал е от радарите само 13 минути след излитането си, а местни рибари са го видели да се разбива в морето.

На борда сред пътниците е имало 3 деца и 5-ма души екипаж. При започналата спасителна операция бяха открити множество отломки от падналата машина – седалки, спасителни жилетки, багаж и мобилни телефони.

Самият самолет вероятно е потънал на около 35 метра дълбочина. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от „Лайън еър”. Причините за катастрофата се изясняват.

Командирът на самолета  е поискал разрешение за аварийно кацане, почти веднага след излитането от летището в Джакарт. Това съобщи официалният представител на Главното управление за гражданска авиация на Индонезия Синду Рахаю.

Според него „екипажът е поискал да се върне обратно на летището, след което връзката прекъсва, а лайнерът изчезва от екрана на радарите“. „Лайън еър“ е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено