сн. БГНЕС

Вероятно човек е виновен за пожара край с. Дълбоки

Пожарът край село Дълбоки е унищожил стотици декари смесена гора, а близо две денонощия продължи борбата на огнеборците, горските, доброволци и военнослужещи с огъня.Близо 100 души два дни се бориха с огнената стихия. Предстои да бъдат изчислени щетите от пожара.

Директорът на пожарната в Стара Загора обясни пред БНТ, че пожарът е бил труден за локализиране поради няколко причини. Първата е труднодостъпната местност. Друг основен фактор е силният вятър, който често сменял силата и посоката си.

сн. БГНЕС

„Насочихме изцяло вниманието си и фокусирахме по-голямата част от силите и средствата си за гарантиране опазване на собствеността на най-северните къщи на село Дълбоки“, каза директорът на пожарната.

Според него вероятните причини за пожара са няколко и всички са свързани с човешка намеса – детска игра с огън, умишлено запалване, или небрежност при боравене с открит огън. Той обясни, че мястото, където е възникнал пожарът, е място, където се разхождат домашни любимци, тинейджъри си правят пикник или хората просто се разхождат там.

Директорът на „Държавно горско стопанство Стара Загора“ допълни, че общата площ на пожара е 190 декара, като 35 декара от него са с щети.

- реклама -