Джейми Оливър

Веригата ресторанти на Джейми Оливър обяви фалит

Веригата ресторанти на звездния готвач Джейми Оливър обявява фалит, застрашавайки 1300 работни места, предаде Асошиейтед прес.

Компанията посочи, че е преминала под административно управление, което е форма на защита от кредитори при фалит, и назначи консултантската фирма Кей Пи Ем Джи (KPMG) да следи процеса.

Веригата има 23 италиански ресторанта във Великобритания.

 

Оливър, известен в цял свят с готварските книги и телевизионните си предавания, заяви, че е „дълбоко натъжен от този развой на събитията“. Той отправи благодарност към всички служители и доставчици, влагали сърце и душа в компанията повече от десетилетие.

Ресторантьорската империя на Джейми Оливър е поредната жертва на тежката търговска среда във Великобритания. Бизнесът на готвача се сблъска със сериозни трудности през последните две години, а редица други ресторанти на Джейми затвориха.

Джейми Оливър

През декември 2017 г. Оливър вложи 3 млн. паунда от собствените си пари в ресторантьорския бизнес, но очевидно и това не му е помогнало да се справи с променящите се тенденции на пазара.

„За да бъдеш успешен в тази сфера, трябва непрекъснато да се развиваш – от менютата и от избора на напитки, до начина, по който работиш с клиентите. Изправени пред по-високия наем, повишаването на цените на продуктите и засилената конкуренция, ресторантите се нуждаят от нещо, което да ги отличи – не е случайно, че по-малките брандове се представят добре“, анализира Саймън Мидловски, партньор в адвокатската кантора Гордънс и експерт в индустрията на хотелиерството, пред BBC.

- реклама -