Маркус Анфанг, Вердер Бремен
Снимка: twitter.com/werderbremen

Вердер уволни треньора заради фалшив сертификат

Вердер се раздели с треньора Маркус Анфанг заради фалшив сертификат за ваксинация. Това съобщиха официално от клуба от Бремен. Раздялата с Анфанг идва часове преди мача с Шалке 04. Заедно с него си тръгва и помощникът му Флориан Юнг.

„Поради изключително напрегнатата ситуация за клуба, отбора, семейството ми и мен самия, реших, че незабавно ще прекратя работата си като старши треньор. Затова помолих отговорните лица незабавно да прекратят договора ми и те уважиха това искане“, каза треньорът.

47-годишният Анфанг и Юнг са разследвани от прокуратурата заради използване на фалшив сертификат за ваксинация. „Причината за решението ни е разследването на двамата треньори. То води огромни проблеми в и около клуба“, се казва в официалното съобщение на Вердер.

„Съжалявам, че отново се разделям с клуба. Тук се чувствах отлично и искам да пожелая само добри неща на всички“, каза Юнг.

В петък бременци обявиха, че нямат причина да се съмняват в сертификата на треньорите. Малко по-късно от прокуратурата казаха, че започват официално разследване.

- реклама -