Антъни Уджа сменя Германия с Китай
Антъни Уджа помогна на Вердер да запази мястото си в Бундеслигата

Вердер продава Уджа за 13 милиона евро

Антъни Уджа ще напусне Вердер и ще отиде в Китай, съобщи „Кикер“. Интерес към нападателя имат няколко клуба, като най-близо до подписа му е Ляонин. През зимата Ляонин привлече Асани Лукимия от бременци, така че двата отбора имат добри контакти. Преди шест месеца Ляонин пак искаше Уджа, като предлагаше 13 милиона евро, но Вердер отказа. Сега обаче зелените се нуждаят от свежи приходи, защото търсят централни защитници и парите от продажбата на нападателя ще бъдат използвани за това. От финансова гледна точка, сделката е перфектна за бременци. Те купиха Уджа преди една година за 4,5 милиона евро от Кьолн.

Шест милиона евро на година заплата за Уджа

Ляонин е направил и доста примамливо предложение на 25-годишния нигериец. Според информациите става въпрос за заплата в размер на шест милиона евро на година. „Аз съм от Африка. С подобни предложения няма как да не съм изкушен“, коментира самият футболист. В края на миналия сезон, след като Виктор Скрипник смени тактиката на 4-1-4-1, Уджа доста по-често оставаше резерва на Клаудио Писаро, така че това е още една причина той да е съгласен с трансфера.

Пореден продаден нападател

Нигериецът е поредният офанзивен футболист, който си тръгва от Вердер. През лятото на 2015-а Дейви Зелке отиде в Лайпциг срещу осем милиона евро, а после това се случи и с Франко Ди Санто, който подписа с Шалке 04. Зелените обаче имат доста варианти за негови заместници – Писаро удължи договора си, Йохансон е възстановен от травмата си, а Ленарт Ти и Юстин Айлерс се връщат от Санкт Паули и Динамо Дрезден. Освен това талантът Йоханес Егещайн също вече е готов за по-важна роля в отбора.

- реклама -