Вердер - Фортуна
Харник празнува гола си за 2:1

Вердер спечели за първи път в шест кръга

Вердер спечели за първи път от шест кръга насам. Зелените победиха с 3:1 Фортуна Дюселдорф благодарение на два гола на резерви.

Кевин Мьовалд откри за бременци в 20-а минута. Това бе първи мач за него в стартовия състав откакто дойде в клуба. Мьовалд замени Шахин, Писаро игра вместо Осако, а пък Лангкамп и Фрийдл – вместо Мойсандер и Велкович.

Пет минути след гола Фортуна имаше огромен късмет – Камински игра с ръка в наказателното поле, но реферът не даде дузпа. За сметка на това Марко Фриц отсъди наказателен удар във вреда на Вердер. И то отново за игра с ръка – на Лангкамп. Героят от мача с Байерн Доди Лукебакио изравни от бялата точка в края на първото полувреме за 1:1.

Два гола на резерви за Вердер

Зелените имаха 73% владеена на топката през първата част и продължиха по същия начин и след паузата. Харник замени Писаро след час игра и в 71-а минута направи 2:1. Той засече центриранена друга резерва – Йоханес Егещайн. Само седем минути по-късно тимът на Флориан Кофелд вече водеше с 3:1. Попадението бе дело на дебютанта Джош Сарджънт. Американецът замени Рашица и с второто си докосване до топката се разписа.

- реклама -