Арсен Венгер

Венгер след Арсенал: спорт, хапване и зяпане на хоризонта

Арсен Венгер се наслаждава на живота след Арсенал. Французинът, който се отказа през май, след почти 22 години начело на клуба, все още обаче не е взел решение какво ще прави занапред. Първоначално той обеща да обяви намеренията си след края на Световното първенство. По време на Мондиала в Русия Венгер работеше като анализатор за beIN Sports. Сега обаче той просто удължава почивката си в Корсика.

Арсен Венгер

Страхът от неработна празнота

„Реших да не решавам“, казва той пред местния вестник Корс Матен. „Толкова дълго се интоксикирах преди, че си дадох време до септември. А нещата се получават дори по-добре от очакваното. Когато си бил толкова зает, колкото бях аз, винаги се страхуваш от подобна празнота“, обяснява Венгер.

„Бързо се оганизирах за този нов етап в живота ми. Спортувам, хапвам с приятели. Също така много говоря. Но мога и с часове да зяпам хоризонта и да си почивам. Чета всеки ден – в момента съм на книга от Филип Рот. Казва се „Омъжих се за комунист“, продължава треньорът.

Археология или политика? Не, мерси

68-годишният специалист разкрива, че е обмислял да смени изцяло попрището, но се е отказал. „Обмислях да се занимавам с археология. Но не знам достатъчно за състава на почвата. И за политик не ставам. Това, което ми харесва в работата на мениджър, е че всички ние имаме теории, но в събота трябва да докажем, че работят. И резултатът е мигновен. В политиката между теорията и доказателството минава много време“, завършва той.

Венгер получава специална награда в Либерия

По-късно през седмицата французинът ще пътува до Либерия. Там той ще получи най-високата награда на африканската страна. Тя му е присъдена заради ролята в развитието на футболната кариера на президента Джордж Уеа. Друг бивш треньор на Уеа – Клод Льо Роа – също ще бъде почетен по същия начин. Церемонията ще е в столицата Монровия в петък.

- реклама -