Венгер Англия

Венгер поема Англия

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер може да се окаже следващият селекционер на Англия.

Футболната Асоциация на Острова е готова да назначи на поста 66-годишният френски специалист. Това обаче може да стане следващото лято, тъй като дотогава той има договор с „артилеристите“.

В периода докато Венгер се освободи от ангажиментите си с Арсенал, начело на „трите лъва“ може да застане настоящият треньор на отбора до 21 години Гарет Саутгейт.

Изпълнителният директор Мартин Глен обяви, че е решен ФА да намери „най-добрият човек за работата“. Сред спряганите имена за наследник на Рой Ходжсън са още Сал Алърдайс, Дейвид Мойс, Клаудио Раниери, Славен Билич.

Звездата на английския национален отбор Уейн Рууни също има мнение кой трябва да застане начело на тима. Според футболиста на Манчестър Юнайтед новият наставник трябва да е чужденец. Рууни заяви, че специалистът трябва да разполага с нужните качества и да е способен да изпълни поставените му задачи.

„Трябва да остави отпечатък върху отбора, който е да е той. Който и да дойде определено ще е трудно. Ние играчите също трябва да направим крачка напред“, категоричен е Рууни.

- реклама -