Николас Мадуро

Венецуелците бесни на президента си заради вечеря в луксозен ресторант докато те гладуват

Видео, показващо венецуелският президент Николас Мадуро да яде стек в изискан ресторант в Турция предизвика ярост и критики във Венецуела.

На кадрите се вижда турският шеф готвач Нусрет Гьокче, който е интернет сензация, да реже месо пред Мадуро и жена му в ресторанта си в Истанбул.

Почти две трети от венецуелците са загубили от телесната си маса заради недостиг на храна в последните години

И тъй като червеното месо е особено скъпо, хората не могат да простят разточителните гуляи на своя държавен глава.

https://www.youtube.com/watch?v=OJyydT4hHb4

Шеф Нусрет Гьокче публикува 3 видеа от визитата на Мадуро, но след това ги изтри.

Много от потребителите обаче вече бяха ги бяха качили наново в интернет и ефектът на заглушаването не бе постигнат. На видеата се вижда как готвача познат като „Salt Bae”, заради неговия стил на поръсване със сол, реже месо пред двойката.

Президентът Мадуро може да бъде чут да казва „Такъв момент се случва веднъж в живота”.

Другите видеа показват как президентът на Венецуела си взима цигара от кутия с неговото име. Гьокче притежава няколко луксозни ресторанта в САЩ, Близкия изток и Турция. В заведенията му стековете се сервират срещу хиляди долари.

Опозиционния лидер Джулио Боргез, който живее извън Венецуела, заради страх от арест написа в Туитър:

Венецуелците страдат и умират от глад, а Николас Мадуро и жена му си прекарват прекрасно в един от най-скъпите ресторанти в света с пари откраднати от венецуелския народ”.

Мадуро не отрече, че е обядвал на в ресторанта и допълни „Нусрет дойде лично да ни обслужи. Ние си говорихме и прекарахме страхотно времето си с него”.

- реклама -