Венеция

Венеция се задъхва от туристи

Градските власти във Венеция решиха да поставят специални устройства за преброяване на хилядите туристи, които ежедневно пристигат в града. Италианският град, както и лагуната, са в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

В четвъртък вечерта решението бе взето от административния изпълнителен орган на Венеция. Ако решението бъде одобрено от правителството в Рим и от ЮНЕСКО, то скоро на стратегическите точки, през които туристите влизат в града ще се появят автоматични преброители.

Според запознати властите ще въведат ограничения за броя на влизащите в града

Кметът Луиджи Бруняро обеща пред журналисти да започне международна информационна кампания, за да обясни на туристите спецификата на ситуацията, която се създаде в последно време в града, който повече не може да издържа на огромния наплив от посетители.

През март миналата година на Великден във Венеция пристигнаха едновременно 300 хиляди души, което е над броя на местните жители, които са по-малко от 270 хиляди души.

Според замисъла на градските власти предстои да се определят конкретни дати, когато се очаква максимален брой посетители.

Венеция няма да се затваря, властите планират още зони за обществено хранене, ново разписание на корабчетата по Канале гранде, повече служители в силите за сигурност.

- реклама -