Вендета в Мездра: Близки на починалото дете опитаха да щурмуват къщата, в която е станал инцидентът

Опит за саморазправа в Мездра след смъртта на внука на бившия депутат Тома Томов. Над 50 души  са се опитали да влязат в къщата, в която преди дни загина 8-годишното момченце.

Близките на Томи са опитали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района.

Пред къщата има два обърнати автомобила.

Хвърляни са предмети по прозорците, които са изпочупени. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия.  Допълнителни части се насочват към мястото, съобщава NOVA.

Това се случва само часове след посещението в Мездра на главния прокурор Иван Гешев. Дядото на малкия Томи смята, че недоволството на хората е предизвикано от факта, че разследването се води от районна прокуратура, а не от окръжната, както предвижда закона. Бившият депутат също така твърди, че има данни, че арестувания баща на другото дете е водил разговори след инцидента и има прикриване на някои обстоятелства.

„Няма официален документ – известие, че ще се предприемат протестни действия на тази улица. Ако има нещо, то е самоуправство“, коментира пред БНР кметът на Мездра Иван Аспарухов.

8-годишното дете беше открито мъртво пред къщата в петък, с рана на врата. Органите на реда работят по две версии. Първата е за смърт заради неправилно съхранение и боравене с огнестрелно оръжие. Втората версия е, че момчето е убито от пиратка.

По случая бе задържан бащата на друго дете, с което жертвата играла по-рано през деня.

 

 

- реклама -