Велизар Енчев партийни субсидии промяна закон

Велизар Енчев: Консултации на партии в мол изглеждат като търговия

„Смутен съм от избора на място за провеждане на преговори между парламентарно представени партии – вместо в парламентарната зала, те провеждат консултациите в мол. Това изглежда като търговия. Такива преговори не трябва да се предават онлайн, защото всеки от участниците първо се грижи за публичния и политическия си имидж и по-малко за експертното си начало“.

Според него президентът недопустимо удължава срока за свикване на парламента.

„Утре стават две седмици от провеждането на парламентарните избори. България се намира в тежка икономическа криза. А това, че бюджетът за новата година ще се гласува чак в края на януари, говори за сериозни проблеми. Всеки ден забавяне на свикването на парламента не е в полза на гражданите на България“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Енчев посочи, че „наблюдаваме преформатиране на политическото пространство под режисурата на САЩ и със сценарист, режисьор и конструктор Румен Радев“.

„Крушението на БСП на изборите се дължи на създаването на политическия проект „Продължаваме промяната“, допълни журналистът и още, че „десетки структури на БСП в страната работиха за ПП“.

„Те поставят знак на равенство между Румен Радев, когото харесват, и ПП. Това е доста наивно. Машините, опозицията и Радев доведоха до тежките резултати на БСП, до нулирането на Мая Манолова, до тежкия удар върху ДБ и донякъде на резултатите на ИТН“.

 

- реклама -