Челси
Снимка: twitter.com/chelseafc

Великобритания удари Абрамович и Челси

Правителството на Великобритания наложи санкции на Роман Абрамович, които пряко ще се отразят на Челси. В момента европейският клубен шампион е обявен за продан. Сделка обаче не може да има. Замразяването на активите на Абрамович ще нанесе силен финасов удар въобще по сините. Целта е да не позволи на руския олигарх да прави прави от Челси.

Правителството на Великобритания все пак ще издаде специален указ, който ще позволи Челси да изиграе мачовете си, работниците и футболистите да получават заплати, а хората с абонаментни карти да посещават срещите на „Стамфорд Бридж“. Клубът обаче не може да продава други билети. Ето какви са и останалите ограничения:

  • Челси не може да купува и продава играчи, докато върху Абрамович има санкции.
  • За същия перод ще бъде затворен и клубният магазин.
  • Разходите за пътуване за даден мач не могат да надвишават 20 000 паунда.
  • Разходите за домакинство не могат да надвишават 500 000 паунда.

Санкциите важат и за мъжкия, и за женския тим на Челси.

Правителството на Великобритания също така обяви, че обмисля да направи изключение, ако Абрамович продаде клуба. Условието това да се случи ще бъде олигархът да не получи нито цент от парите. Самият Абрамович заяви миналата седмица, че ако продаде сините, парите ще бъдат предадени на специален фонд, който ще се грижи за пострадалите от войната в Украйна.

- реклама -